

Valmiermuižas Alus
Alus Valmiermuižas Tumšais
Kur gaišais alus, tur pa pēdām seko arī tumšais, lai brangāka un tumīgāka alus cienītājiem ļautu nobaudīt karamelīgi pussausu alu ar rūgteniem grauzdējuma toņiem.
Valmiermuižas tumšo alu var baudīt pēc labām vakariņām kā desertu — vai papildināt ar mūsu pašu iesala karameli.
Iesakām baudīt viegli atdzesētu, 10–12 ºC temperatūrā.
Alkohola saturs: 5,8 %.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Tirgus dienas
Tirgus diena
25
Augusts
Ceturtdiena
26
Augusts
Piektdiena

Valmiermuižas Alus
Valmiermuiža
2006. gadā Aigars Ruņģis, dzimis valmierietis, kopā ar uzņēmīgiem ļaudīm sāk muižā būvēt mazu alus darītavu, lai atdzīvinātu te valdījušās viesmīlības tradīcijas un darītu gardu alu, kas atkal nestu Valmiermuižas vārdu pasaulē.Valmiermuižas saimnieks kopā ar saimi diendienā strādā, lai Latvijā laba alus netrūktu un senās ieražās balstītā alus baudīšanas kultūra atkal uzplauktu.
Nesteidzīgi darot Latvijā un ārpus tās iecienītās alus šķirnes, Valmiermuižas meistari turpina meklēt jaunas garšas, lai arvien pārsteigtu prasīgo alus baudītāju. Tā, apkārtnes vēstures rosināts, 2015. gadā Valmiermuižas saimnieks atjauno leģendāro „Kokmuižas alus darītavas” zīmolu un uzsāk eilu brūvēšanu.