Vai gatavot var arī radio? Izrādās, ka Svaigi.lv saimniecei Elīnai Novadai tas pavisam labi izdodas, tāpēc te būs iespēja paviesoties pie Elīnas ģimenes un kopīgi pagatavot svaigu maltīti. Zemāk pievienojam arī receptes.

Elīna Novada ir viena no virtuālā produktu tirgus Svaigi.lv izveidotājām. Tirgus ļauj patiešām svaigiem produktiem no Latvijas laukiem atceļot pie pircējiem Rīgā. Raidījumā Ģimenes studija Elīna stāsta, kā darbojas viņas un Diānas Dzindules izveidotais virtuālais produktu tirgus, kā arī kopā ar dzīvesbiedru Kristapu gatavo ēdienus no svaigiem produktiem.



Cepta zivs cepeškrāsnī ar bulguru un salātiem
Nepieciešams:
Varavīksnes forele 
sviests
garšvielas
bulgurs
romiešu salāti
dīgsti
platlapu sīpolloki
ķiršu tomāti
kazas siers
citrons
olīveļļa

Pagatavošana: Zivs. 2 varavīksnes foreles noskalo zem tekoša ūdens, ietauko pannu ar sviestu, garšvielas pēc izvēlēs. Izkārto zivis uz pannas. Cep 180C grādos apmēram 20 minūtes.
Bulguru ņem 1 krūzi un 2 krūzes ūdens. Liek katliņu ar vāku uz lielas uguns, līdz ūdens uzvārījies, tad samazina karstumu un noņem vāku. Vāra, līdz viss ūdens izvārījies un bulgurs uzbriedis. Tas ilgst apmēram 10 minūtes.
Salātus gatavo no romiešu salātiem, dīgstiem, platlapu sīpollokiem, pievienojot sagrieztus ķiršu tomātus un kazas sieru. Papildus salātiem pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu un olīveļļu.

Auzu pārslu cepumi
Nepieciešams:
300 g auzu pārslas
150 g sviesta
50 g milti
100 g cukura
3 olas
piedevām rozīnes, dažādas sēkliņas, ogu pulveris

Pagatavošana: Auzu pārslas 75 g sviesta apcep uz pannas, kamēr viegli brūnas. Saputo atlikušo sviestu 75 g ar cukuru un 3 olu dzeltenumiem. Atsevišķi saputo 3 olu baltumus stingrās putās. Kad viss sagatavots, sajauc kopā, pievienojot atdzesētas auzu pārslas, miltus un iecilā olu baltumus.
Sadala cepumu mīklu 3 trauciņos, katram pievienojot citas piedevas - rozīnes, sēkliņas un upeņu pulveri.
Uz pannas klāj cepamo papīru, kārto ar karoti mīklu uz pannas un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes, kamēr viegli brūni.