• Parunāsim par maizi!

    Maize ir pamatvērtība. Mēs ilgi un rūpīgi esam meklējušas patiesi parastu un garšīgu baltmaizi un rupjmaizi. Un ir jau tā, kā saka mūsu pircēji - var novērtēt graudu maizes un dažādu garšu dažādību, taču ikdienā groziņā gribētos likt parastu un vienkāršu maizīti. Tagad šī iespēja ir!

  • Dzelteno ogu dažādības valgos

    Šķirņu un ķirbju veidu dažādībā mūsdienās apjukt varētu pat rūdīts lauksaimnieks. Nereti saimniecības eksperimentē, nopērkot sēklas un tad skatoties, kas izaugs un vai atbildīs tam, ko ražotājs min aprakstā, izmēģina dažādus pagatavošanas veidus un to glabāšanu. Sen jau pagājuši tie laiki, kad pazinām tikai klasisko ķirbju šķirni un gatavojām no tā visu, ko varējām. Svaigi.lv piedāvājumā šajā rudenī vari atrast padsmit dažādus dzelteno ogu veidus, tādēļ to atšķirības un pagatavošanas iespējas esam apkopojušas vienuviet. Ceram, Tev noderēs un iedvesmos!

  • Mēs iesakām!

    Mūsu virtuālā tirgus produktu klāstā regulāri pasūtījumiem pieejami un ir aktīvi vairāk kā 2000 produkti. Var apjukt, vai ne? Uzklausot vēlmi saņemt produktu ieteikumus, uzzināt, ar kādiem produktiem tad sākt virtuālā tirgus iepazīšanu, mēs izveidojām ieteicamo produktu sarakstu. Nav noslēpums, ka mēs pašas esam visbiežākās Svaigi.lv produktu pircējas - mēs pasūtam produktus vismaz divas reizes nedēļā un kaut arī katrai no mums garšas izjūtas ir atšķirīgas un garšo dažādi produkti, zinām, ko ieteikt!

  • Ko mēs izvēlamies dāvināt, ja ejam ciemos

    Tuvojoties gada izskaņai un gatavojoties Ziemassvētku vecīša apmeklējumam, mēs apkopojām Svaigi.lv dāvanu sarakstu.

  • Kā pagatavot izcilu sautējumu?!

    Kad plaukti lūst no dārzeņu pārbagātības, ka sācies sautējumu laiks. Un sautējums ir viens no tiem ēdieniem, par kuru mēdz teikt – tas taču ir varen vienkārši pagatavojams!

  • mrspaularoze: Iepriecini savu tēti garšīgi!

    Mrs. Paula Roze ir blogere, kas savā blogā ikdienā dalās pārdomās par to, kā ir būt sievai, mammai un nezaudēt savu sievišķību. Viņai patīk garšīga dzīve un mūsu virtuālo tirgu viņa jau atklājusi kādu laiciņu iepriekš, par to pat arī uzrakstot savā blogā. Šoreiz sadarbojāmies, jo vīriešiem mīlestība taču ejot caur vēderu un tuvojas Tēvu diena!

  • Kā kopt baziliku podiņā

    Pareizi kopts un saudzēts, baziliks podiņā būs gana kupls un priecēs Tevi ilgu laiku.

  • Kā pareizi sasaldēt ogas un augļus

    Vasaras pašā vidū, kad ogas un augļi sāk birt kā no pārpilnības raga, jāatceras, ka dzīvojam tādos platuma grādos, kur pilnbrieda laiks ir īss.  Rudens drēgnums un sniegotais spalgums nav nekur aiz kalniem un sava vitamīnu deva būs ļoti noderīga tieši gada vēsajos mēnešos. Par krājumiem ziemai ir jādomā laikus, tāpēc te būs daži padomi, kā pareizi sasaldēt ogas un augļus.  

  • ZĀĻU SKAPĪŠA NOSLĒPUMI: PAREIZA TĒJAS IEVĀKŠANA, UZGLABĀŠANA UN PAGATAVOŠANA

    Zaļu tēju vākšana vasarā var izvērsties par visnotaļ romantisku nodarbi – Tu esi pļavā, reibsti no smaržām un gribi nest sev līdzi teju vai visu, kas zied. Lai ziemā nepaliktu ar tukšumu mājas aptieciņā, tur, kur jābūt zāļu tējām,  un varētu arī baudīt to aromātisko un ārstniecisko iedarbību, nepietiek ar zālīšu ievākšanu.

  • Trīs marinādes pagatavošanas vaļi

    Ikviena marināde sastāv no trīs pamata sastāvdaļām, kuras samaisa kopā, izveidojot sabalansētu pamatu gaļas marinēšanai. Svaigi.lv piedāvā nelielu ieskatu marinādes gatavošanas pamatos, un ceram, ka grilēšanas sezonā šīs zināšanas noderēs. Daļu produktu iespējams atrast arī mūsu virtuālajos plauktos un Pieliekamajā.

  • Rūgtās pienenes nav nemaz tik rūgtas

    Jaunās pieneņu lapiņa, kas no zemes lien ārā tieši šobrīd, ir ļoti vērtīgs vitamīnu un minerālvielu avots, ko noteikti nedrīkst neizmantot!

  • Gārsa

    Gārsa ir ļoti vitamīniem bagāts augs, kas visas labākās vielas sakoncentrē sevī tieši pavasarī – tikko lienot ārā no zemes. Piedāvājam iepazīt šo augu gan svaigā kokteilī, gan pagatavojot pesto.

  • Nātres

    Pirmo pavasara nātru dzinumiņu iekļaušana savā ēdienkartē ir pat ļoti vērtīga. Kā ēst nātres? Pirmie nātru dzinumi pavasarī parasti ir ļoti maigi un nedzels! Īsi par tām un piedevām Svaigi.lv Maijas ģimenes Nātru zupas recepte.

  • Parunāsim par gaļu! Teļš.

    Ja nu ir kāds produkts, ko noteikti ir vērts izvēlēties labāku, dārgāku un, viennozīmīgi - tīrāku, tad tā noteikti ir bioloģiskā gaļa, praktiski jebkurš tās veids. Nav jābūt izcilam gardēdim, lai sajustu atšķirību un novērtētu, taču eksperti ir pārliecināti – bioloģiskā gaļa garšo labāk, tās garša ir pilnīgāka, bagātīgāka. Tas tādēļ, ka gaļas garšu ietekmē viss, ko ēd lopi. Jo labāka un dabīgāka barība, jo gardāka gaļa. Turklāt dzīvniekiem ir mierīga dzīve, un – jo mazāk stresa, jo labāka gaļa. Zāli ēduši gaļas lopi ir liesāki, to gaļa nav padarīta treknāka, kontrolējot barošanu.

  • Kļavu sulas - pirmais pavasara vēderprieks

    Ne vien kalendārs, bet arī laiks aiz loga vēstī, ka tuvojas pavasaris un tas mums – nepacietīgajiem un saulītes alkstošajiem Latvijas iedzīvotājiem – nozīmē veselu gastronomisku piedzīvojumu. Tieši tā – sulu laiks teju ir klāt. Kļavas būs pirmās, kas iepriecinās pēc zemes spēka izslāpušos, tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka arī Svaigi.lv tās ir pieejamas.

  • Baltais pavasara brīnums – kazas piens

    Pirmās pavasara saules apmirdzētie kazlēni ir dzimuši un kaziņas ir gatavas lutināt arī Svaigi.lv klientus ar sava piena produktu plašo klāstu. 

  • Zāļu tējas mājas aptieciņā

    Zāļu tējas ir derīgi palīgi ne tikai, lai sildītos vēsajos ziemas vakaros, atveldzētos vai apmierinātu garšas kārpiņas, bet arī veselības uzturēšanai, atjaunošanai, dažādu slimību profilaksei un ārstēšanai.

  • Kas atrodams mūsu pieliekamajā?

    Svaigi.lv senākie klienti un piegādātāji jau zin, cik svarīgi mums ir pārliecināties par katra produkta izcelsmi, kuru piedāvājam iegādāties. Taču ik dienu mums pievienojas arvien jauni klienti un preču piegādātāji. Tieši tādēļ nemitēsimies uzsvērt – paplašinot sortimentu mūsu virtuālajos plauktos, vienmēr rūpīgi izsveram, vai izvēlētie zīmoli atbildīs mūsu un patērētāju prasībām!

  • Ar ko gan atšķiras teļa, jaunlopa un liellopa gaļa?

    Izvēloties gaļu ģimenes maltītēm, pamatā izsveram trīs aspektus – pieejamība, pagatavošana un veselīgums. Svaigi.lv virtuālajos plauktos pieejams pietiekami plašs gaļas klāsts, izpatīkot dažādām gaumēm. 

  • Kā pagatavot brieža gaļu?

    Brieža gaļa ierasti ir mednieku ēdiens, taču pateicoties Rūķīšu saimnieku entuziasmam un plašajam briežu dārzam varam baudīt arī mēs, un ziemas periods ir tas, kurā brieža gaļas piedāvājums ir visplašākais. Kā tad īsti pagatavot šo gaļu tā, lai maltīte būtu garda, īpaša un sulīga? Brieža gaļas veidi ir dažādi, un ir svarīgi zināt, ko vēlies pagatavot, un tad izvēlēties īsto gaļas gabalu maltītei.

  • Mēs pagatavojām zeltītās foreles

    Cik bieži Tu uzturā lieto zivis? Lai mēs savā uzturā tās iekļautu vismaz divas reizes nedēļā pie tā īpaši jāpiedomā, jo nav vēlmes ēdienkarti veidot ļoti vienveidīgu. Vēl salīdzinoši nesen ceturtdienas bija zivju dienas un šāda iniciatīva izveidota tieši tādēļ, lai veicinātu sabiedrību uzturā vismaz veinu dienu nedēļā lietotu zivis, jo tā pa īstam veselīgi ar tām mieloties ir vismaz divas reizes nedēļā. Lauciniekam ierasts doties zvejot vai pazīt kādu vietējo vīru, kas svaigas upju vai ezeru zivis piegādā regulāri un, tādējādi, nav šaubu par zivju kvalitāti. Arī mūsu bērnībā ierastas bija līdaku kotletes vai zivju zupa no asarīšiem, par kuru izcelsmi nebija nekādu šaubu - nozvejotas, nebarotas, īstas. Rīgā vai pierīgā dzīvojot šādas ēdienreizes nu ir īpašas. Taču mēs varam piedāvāt svaigas un kvalitatīvas zivis pilsētas ļaudīm, nodrošinot to kvalitāti un veselīgumu!

  • Dabas spēks ikdienai

    Zāļu tēju daudzveidība reti kuru atstāj vienaldzīgu, jo ikviens var atrast gan savām garšas kārpiņām, gan veselības atbalstam nepieciešamo zālīti, ko likt krūzē un pārvērst baudāmā dzērienā. 

  • Pašmāju liellopu gaļai - JĀ!

    Latvijas iedzīvotāji visbiežāk uzturā lieto vistas un cūkas gaļu, nepamatoti nenovērtējot liellopa gaļu. Šādi uztura ieradumi mums nodoti mantojumā no neseno laiku ēdienkartes vienveidības.