Izvēloties gaļu ģimenes maltītēm, pamatā izsveram trīs aspektus – pieejamība, pagatavošana un veselīgums. Svaigi.lv virtuālajos plauktos pieejams pietiekami plašs gaļas klāsts, apmierinot dažādas gaumes. Ir jāzina dažādi knifi, lai gaļu pagatavotu garšīgi, tāpēc nereti, ja tā var teikt, šaujam drošā mērķī, izvēloties ierastu gaļas veidus vai produktus, piemēram, malto gaļu vai putnu gaļu, kas ir salīdzinoši viegli un ātri pagatavojama. Tomēr nepelnīti no sava iepirkuma saraksta izslēdzam tos gaļas veidus, kas tiek uzskatīti par sarežģīti pagatavojamiem. Varbūt pat precīzāk būtu teikt – gaļu, ko ne vienmēr mājās izdodas sagatavot garšīgi. Mēs esam pārliecinātas – ja zināmas gaļas veidu atšķirības un to ieteicamais pielietojums, būsi pārsteigts par savām pavārmākslas prasmēm!

Teļa gaļa, jaunlops un liellops ir tie gaļas veidi, kas nereti mulsina. Par teļa gaļu jāzina daži būtiski fakti - runājot par teļa gaļu, parasti tiek saprasts, ka tas ir piena teļš, lai tas nemulsina, jo tiek lietoti abi šie jēdzieni. Lopiņš tiek kauts līdz 8 mēnešu vecumam, gala ir gaiši rozā krāsā. Teļa gaļa ir piemērota bērniem, uzsākot piebarojumu. Jaunlops savukārt tiek kauts no 8 – 12 mēnešu vecumam, šī gaļa būs neitrāli sarkana. Jaunlopa gaļa būs maiga un vieglāk pagatavojama nekā liellopa gaļa (attiecīgi lopi, kas kauti pēc 12 mēnešu vecuma). Runā, ka no jaunlopa sanākot brīnišķīgs steiks un gardi burgeri. Dod ziņu, ja esi mēģinājis un padalies ar receptēm! Būtiski uzsvērt - liellopu gaļa ir neticami vērtīga, jo tā satur olbaltumvielas, cilvēka organismam nepieciešamās taukskābes un aminoskābes, tai ir zems tauku un kaloritātes līmenis, arī relatīvi zems holesterīna līmenis. No uztura speciālista viedokļa par liellopu gaļas labajām īpašībām vairāk vari izlasīt blogā Onplate.eu - šeit.

Lai parādītu, ka jaunlopa gaļu tiešām pagatavot ir pavisam vienkārši, Elīna nodod izmēģināšanai savas ģimenes iecienītu recepti. Mērce ar jaunlopa gaļas gulašu. Lai pagatavotu maltīti četru cilvēku ģimenei, nepieciešams 500 g Svaigi.lv jaunlopa gulašs, viens vidējs sīpols, 2 daiviņas ķiploka (bet to var pievienot arī vairāk vai mazāk, atkarībā no vēlmēm), 3 vidēji burkāni, tomātu pasta. Uz ļoti karstas pannas apcep gaļu 2-3 minūtes no katras puses, tikmēr katliņā uzvāra nedaudz ūdeni. Katlā ievieto apcepto gaļu, rupji sagrieztus sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus, burkānus gabalos un ēdamkaroti tomātu pastu. To visu sautē apmēram 35 - 40 min. Piedevām noderēs vārīti kartupeļi, rīsi vai kvinoja.