• ĶIRBJU MAIZE

    Šobrīd sezonā aktuāli - ķirbji. Izlasi Ilzes Lipskas recepti, kā pagatavot ķirbju maizi, un ķeries pie darba. Tas ir vienkārši!

  • MĀJĀS CEPTAS MAIZES RECEPTE

    Lai mājās ienāktu siltas maizes smarža ir vērts arī nedaudz papūlēties un, kad maizes cepšana jau kļūs par rituālu un to darīsi vismaz reizi nedēļā, tad tas vairs nemaz nešķitīs grūti. Pēc mūsu pašu pieredzes, vislabāk maizi izcept kādā nesteidzīgā brīvdienu rītā, jo mīklu raudzēties var likt pavisam ērti uz nakti, kamēr paši guļam, lai no rīta ātri izceptu garšīgus, svaigus un pašu rokām radītus graudu maizes kukulīšus.

  • Dzelteno ogu dažādības valgos

    Šķirņu un ķirbju veidu dažādībā mūsdienās apjukt varētu pat rūdīts lauksaimnieks. Nereti saimniecības eksperimentē, nopērkot sēklas un tad skatoties, kas izaugs un vai atbildīs tam, ko ražotājs min aprakstā, izmēģina dažādus pagatavošanas veidus un to glabāšanu. Sen jau pagājuši tie laiki, kad pazinām tikai klasisko ķirbju šķirni un gatavojām no tā visu, ko varējām. Svaigi.lv piedāvājumā šajā rudenī vari atrast padsmit dažādus dzelteno ogu veidus, tādēļ to atšķirības un pagatavošanas iespējas esam apkopojušas vienuviet. Ceram, Tev noderēs un iedvesmos!

  • Osso buco

    Itāliskais osso buco prasīs pacietību un uzmanību, taču galarezultāts būs katras ieguldītās minūtes vērts - osso buco ir teļa vai liellopa gaļas šķērsām griezti rullīši no stilba. Latviskojot nosaukumu kauls ar caurumu tiek pagatavots stilba gaļu gan apcepot, gan lēnām sutinot līdz galarezultāts ir viegli no kauliem atdalāma gaļa un krēmīga mērce.

  • Pavārs iesaka: Dita Lase gatavo dārzeņu sautējumu

    Sadarbībā ar Ditu no vegus.lv piedāvājam pāris iedvesmojošas sautējumu receptes, kas palīdzēs paraudzīties uz jau ierasto ēdienu no mazliet cita skatupunkta.

  • Krāsainām maltītēm - tortellini

    Vasaras pilnbriedā, kad dārzeņu raža ir visbagātīgākā, arvien domājam jaunus veidus, kā tos pagatavot gardām un interesantām maltītēm. Katrai saimniecei noteikti ir savas iecienītākās receptes, ar ko iepriecināt izsalkušos vasaras baudītājus. Mēs šodien piedāvājam ieskatīties mūsu Pieliekamā sadaļā un pagatavot ko neierastāku - tortellini. Tie pieejami ar visdažādākajiem pildījumiem, katrs var izvēlēties savai gamei tīkamākos.

  • Vasaras kārums - saldējums

    Vasaras dārzi šobrīd ir pārpilni ogu un nobriest jau arī pirmie augļi - skaidrs, ka jāliek lietā izdoma, lai izbaudītu šos dabas brīnumus visos iespējamos veidos. Šoreiz mums padomā pašu gatavots saldējums, kas, protams, veldzējumam karstajās vasaras dienās noder gan lieliem, gan maziem. Un mums ļoti garšo saldējums!

  • Vasarā baudi tēju aukstu!

    Siltajos vasaras vakaros, laiski baudot atvaļinājumu vai relaksējoties pēc darba, lieti noder kāds atspirdzinošs dzēriens. Ūdens piestāv slāpju veldzēšanai, taču vakarā savā glāzē rodas ieliet dzērienu, ar ko var nesteidzīgi baudīt vienatnē, pāršķirstot glancētu žurnālu lapas, vai jautrā draugu kompānijā malkot to ļaujot ledus gabaliņiem kust un atveldzēt prātu un ķermeni pēc dienas svelmes. Mums veikalos iegādājamās ledus tējas "neiet pie sirds" - pārāk daudz cukura un sastāvdaļu, kas nebūt nenāk par labu organismam, tādēļ mazāk cukurotu un atspirdzinošu vēso tēju, ko baudīt nesteidzoties, mēs gatavojam pašas.

  • Kā parastu ūdeni pārvērst izcilā ūdenī

    Ūdens, kam nav nedz garšas, nedz smaržas, ir, iespējams, vissvarīgākais šķidrums pasaulē un vasarā, kas mūs parasti lutina ar pamatīgu D vitamīna devu, ir īpaši svarīgi to uzņemt. Taču jāatzīst, ka pienāk brīdis, kad to ūdeni izdzert tik, cik vajadzīgs, ir dikti grūti. Mums ir viens brīnišķīgs ieteikums, kā parastu ūdeni pārvērst izcilā ūdenī – piešķir tam garšu!

  • Pašu iesiets siers var iegūt arī neierastus apveidus

    Ja mājās tiek svinēti svētki, tad katras saimnieces uzdevums ir pārsteigt viesus ar bagātīgu un daudzveidīgu mielasta galdu. Tomēr jāatzīst - cik viesu, tik arī gaumes, tāpēc mudinām ļauties savām garšu sajūtām un piedāvājam vairākas mājās sienama siera receptes. Lai vari izvēlēties sirdij tīkamāko!

  • Īstā siera gatavošanas stāsts

    Pats apzīmējums – siet sieru, ir radies no senākiem laikiem, kad uzreiz pēc siera pagatavošanas, to notecēties iesēja auduma gabalos, sasienot to galus kopā. Agrāk saimnieces laukos sēja sieru katru nedēļu, taču tik un tā tas bija īpašs notikums ikvienas saimes ikdienā, jo paģērēja nopietnu gatavošanos.

  • Pavārs iesaka: Nauris Hauka stāsta, kā uzgrilēt sulīgus dārzeņus

    Pavārs un restorāna Terase, kas atrodas Pūrē, saimnieks Nauris Hauka dalās idejām, kā uzgrilēt dārzeņus un piešaut mazliet neierastas garšas dārza svētkiem.

  • Pavārs iesaka: Naura Haukas recepte grilētai vistas vai tītara gaļai (pikanta)

    Pavārs un restorāna Terase, kas atrodas Pūrē, saimnieks Nauris Hauka dalās ar grilēšanas sezonai noderīgu recepti - pikantai vistas vai tītara gaļai.

  • Krustnaglina.lv: Brokastis no Svaigi.lv, turpinājums

    Brokastis esot svarīgākā dienas maltīte, tāpēc jo īpaši jāpadomā, ko ēdam, lai pietiktu enerģijas visai dienai un roka nestieptos pēc nevajadzīga našķa jau pārdesmit minūtes vēlāk. Uzrunājām bloga krustnaglina.lv saimnieci Katrīnu Mami padalīties tieši ar tādām – sātīgām un veselīgām brokastu idejām.

  • Krustnaglina.lv: Brokastis no Svaigi.lv

    Mūsu virtuālajos plauktos atrodamie gatavie produktu grozi ir izveidoti tā, lai ģimene nedēļas garumā varētu pagatavot sev svaigas un gardas brokastis. Uzrunājām bloga krustnaglina.lv saimnieci Katrīnu Mami padalīties ar idejām, kuras rodas grozu atverot.

  • naskoties.com: īpašā burkānkūka Lieldienām

    Tuvojas Lieldienas un tas nozīmē, ka beigsies gavēnis. Svaigi.lv iesaka uzmanīties no pārspīlējumiem, tomēr burkānkūka no naskoties.com ģimenes pusdienu galdam nekaitēs! Varbūt Lieldienās ir vērts atklāt kādu gardu konditorejas noslēpumu?!

  • LR1: Elīna Novada aicina gatavot no svaigiem produktiem (AUDIO)

    Vai gatavot var arī radio? Izrādās, ka Svaigi.lv saimniecei Elīnai Novadai tas pavisam labi izdodas, tāpēc te būs iespēja paviesoties pie Elīnas ģimenes un kopīgi pagatavot svaigu maltīti. Pievienojam arī receptes, lai laba klausīšanās!

  • naskoties.com: pavasara pica ar tomātiem un olām

    Vienmēr priecājamies, ka tie, kam ir ķēriens uz ēst gatavošanu, izmanto iespēju pagatavot kaut ko īpašu no produktiem, kas sagādāti no Svaigi.lv. Tā nu arī Zane no nascoties.com dalās ar savām idejām par pavasarim piemērotiem ēdieniem. 

  • Garšīgā zivju zupīte

    Tas brīdis, kad mūsu klienti dalās ar savām receptēm no Svaigi.lv produktiem, kutina ne tikai smaidu nervu galus, bet arī garšas kārpiņas. Te brīnišķīga Zivju zupas recepte ar karpu no Mūsmāju virtuve.

  • Brieža gaļas vakariņas lieliem un maziem

    Mūsu kliente Santa labprāt dalās ar receptēm, kā pagatavojusi brieža gaļu divos veidos - pieaugušajiem un bērniem! Lai garšo!

  • Kā pagatavot brieža gaļu?

    Brieža gaļa ierasti ir mednieku ēdiens, taču pateicoties Rūķīšu saimnieku entuziasmam un plašajam briežu dārzam varam baudīt arī mēs, un ziemas periods ir tas, kurā brieža gaļas piedāvājums ir visplašākais. Kā tad īsti pagatavot šo gaļu tā, lai maltīte būtu garda, īpaša un sulīga? Brieža gaļas veidi ir dažādi, un ir svarīgi zināt, ko vēlies pagatavot, un tad izvēlēties īsto gaļas gabalu maltītei.

  • Store nav zivs, ko var uzmest un uzcept tā vienkārši uz pannas

    Store ir saldūdens zivs, kas pie mums, Latvijā, galvenokārt, pieejama audzētavās zvejota, jo no zivsaimniecības viedokļa salīdzinoši viegli audzējama. Tām ir sulīga un ļoti garšīga gaļa, taču lai stori pagatavotu nāksies nedaudz sagatavoties, jo tiešām neiesakām to gatavot vienkārši izfilējot un apviļājot miltos un olā, pirms uzmest uz pannas.

  • RECEPTES ĀTRĀM MALTĪTĒM

    Sadarbībā ar portālu maminuklubs.lv rīkojām ātro recepšu konkursu, lai brīnišķīgās idejas nekur nepazustu, apkopojām tās un nopublicējām šeit blogā.

  • Pašmāju liellopu gaļai - JĀ!

    Latvijas iedzīvotāji visbiežāk uzturā lieto vistas un cūkas gaļu, nepamatoti nenovērtējot liellopa gaļu. Šādi uztura ieradumi mums nodoti mantojumā no neseno laiku ēdienkartes vienveidības.