Tas brīdis, kad mūsu klienti dalās ar savām receptēm no Svaigi.lv produktiem, kutina ne tikai smaidu nervu galus, bet arī garšas kārpiņas. Te brīnišķīga Zivju zupas recepte ar karpu no Mūsmāju virtuve.

Garšīgā zivju zupīte, kuru var vārīt gan mājās, gan ugunskurā, kas sakurināts no izzāģētiem pērnajiem koku un krūmu zariem

Nepieciešams:
1.5 kg liela karpa
1 sīpols
3 burkāni
6 kartupeļi
Selerija – gabaliņš selerijas saknes vai pāris kātu
1 mazs brokolis
1 fenhelis
Sauja diļļu ar visiem kātiem.
Sāls
Lauru lapas
Sauja smalcinātu zaļumu - dilles, loki, pētersīļi pēc izvēles.
3 ēdamkarotes degvīna

Pagatavošana: Izķidātu zivi ar visu galvu liek katlā kopā ar veselu sīpolu, lauru lapām, pipariem un diļļu kātiem, un vāra līdz gaļa viegli nāk nost no asakām. Tad zivi izņem ārā, buljonu izkāš caur marli, lej atpakaļ katlā, pievieno kartupeļus un burkānus. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno no asakām atdalīto zivs gaļu, sagrieztu fenheli, seleriju, brokoli, un visu vāra gatavu. Pievieno sviestiņu. Garšai pievieno pus citrona sulu, sāli, zaļumus un degvīnu. 

Lai labi garšo!