Mūsu draugs Anna Panna rada brīnišķīgas kūkas un šoreiz padalīsimies viņas ar Mascarpones citrontartes recepti.

Smilšu mīklai:
2 olas dzeltenumi,
50g pūdercukurs,
100g sviests,
250g miltu.

Krēmam:
350g mascarpone,
2 citroni (miza +sula),
3 olas +2 olas dzeltenumi,
50g cukurs.
Dekorācijai mellenes + pūdercukurs

Pagatavošana:
24 cm cepamo formu ietauko un nobārsti ar miltiem. Lai pagatavotu smilšu mīklas pamatni, bļodā liec sviestu kopā ar miltiem un pūdercukuru. Saspaidi to drusmtalās, līdz izveidojas smilšveida konsistence. Pievieno olas dzeltenumus un 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Samīci mīklu viendabīgā masā. Ja jūti, ka tā ir pa sausu un tomēr neturas kopā, pievieno vēl nedaudz ūdeni.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Izrullē mīklu un ieklāj sagatavotajā formā. Nolīdzini maliņas un sadursti ar dakšu mīklas pamatni. Mīklai pa virsu ieloci cepamo papīru vai foliju un pieber pilnu ar keramiskajām cepambumbiņām vai graudaugiem. Šādi cep 12-14 minūtes. Pēc tam cepampērlīšu pildījumu izņem un mīklu turpini cept vēl 5 min bez papīra.

Tikmēr sagatavo pildījumu.
Mascarponi saputo kopā ar cukuru un olām, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno citronu sulu un miziņu. Maisījumu lej izceptajā tartes formā un liec atpakaļ krāsnī. Cep vēl 30-40 minūtes. Līdz kūkas viducītis ir palicis tikai viegli kustīgs.

Atdzesē pirms izņem kūku no formas. Mellenes var uzbērt svaigas, bet es nākamreiz tās mazliet apmaisītu ar pūdercukuru, lai kļūst saldākas.

Lai gardas brīvdienas!  

 

Receptes un bildes autore: Anna Panna