Sadarbībā ar Ditu no vegus.lv piedāvājam pāris iedvesmojošas sautējumu receptes, kas palīdzēs paraudzīties uz jau ierasto ēdienu no mazliet cita skatupunkta. Produktus sautējumam, protams, atradīsi mūsu virtuālajā dārzeņu paviljonā.

Kā apgalvo Dita – pagatavot sautējumu nozīmē to sautēt savās sulās nevis vārīt ūdenī. Vairāk par to, kā pagatavot garšu bagātīgu sautējumu var izlasīt šeit.

Vieglais sautējums pēc Džeimija Olivera motīviem

Nepieciešams:
1 liels kartupelis
sauja saldētu zaļo zirnīšu
pāris šķēles Iceberg salāta
zariņš svaigas piparmētras
buljona kubiņš
Džeimijam bija vēl cūku pupas, bet to man šobrīd nebija, iztiku
es pieliku vēl daiviņu sakapāta ķiploka

Pagatavošana: Kartupeli nomizo, ar mandolīnas rīvi sarīvē apmēram 3 mm biezās šķēlēs. Liek verdošā buljonā un vāra gandrīz mīkstas, kādas 7 min. Pievieno zirnīšus, sīkāk sagrieztu salātu, ķiploku, sautē vēl pāris minūtes. Beigās pievieno svaigu piparmētru.

Sautējums Lilly

Par šo sautējumu un tā lietderību Dita interesanti aprakstījusi savā blogā, iesakām par to palasīt.

Nepieciešams:
1 sarkanais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 violetais burkāns
1/4 violetās paprikas
sauja violeto pākšu pupiņu
2 violetie kartupeļi
1 mazs baklažāns
1/8 daļa sarkanā kāposta galviņas
1 ēdk. olīveļļas
100ml viegla sarkanvīna
100ml stipra dārzeņu buljona
15 violetā bazilika lapas
pēc vēlēšanās - mazliet balsamico

Pagatavošana: Dārzeņus sasmalcina, kā pašiem tīk. Man burkāns un kartupeļi bija jaunie - es pat nemizoju. Karstā olīveļļā apcep sīpolu un sakapātu ķiploku, pievieno burkānu, papriku, baklažānu, maisot apcep. Pievieno sarkanvīnu, tad liek klāt pārējos dārzeņus, buljonu. Maisot, uz lēnas uguns sautē kādas 15 min., kamēr kartupeļi un baklažāns gatavi. Iemaisa sakapātu baziliku, balsamico, pasniedz nekavējoties.