Pavārs un restorāna Terase, kas atrodas Pūrē, saimnieks Nauris Hauka dalās ar grilēšanas sezonai noderīgu recepti - pikantai vistas vai tītara gaļai.

Nepieciešams:
Vistas vai tītara gaļa 1 kg
Čillī 1 gb
Citronzāle 5 kātiņi
Ingvera sakne 1 gb neliela
Koriandrs 1 buntīte
Ķiploks 4 daiviņas
Sezama eļļa 1 ēdamkarote
Olīveļļa vai augu eļļa

Pagatavošana: Visas sastāvdaļas smalki sakapā, pievieno garšvielas un sezama eļļu, pāri pārlej olīveļļu, vai augu eļļu, lai veidotos šķidra marināde, ko pārlej pāri gabaliņos sadalītai gaļai, ļauj nedaudz ievilkties, pietiks pat ar 30 minūtēm. Gaļai aromātu dos pievienotā citronzāle, ingvers un sezama eļļa, bet asumu dos čillī un ķiploks. Kad marināde ievilkusies, liek gaļu uz grila restēm un cep gatavu.