Sastāvdaļas:

1.VARIANTS

“Krippu” krekeri ( garša pēc izvēles);
90 g pieneņu lapu,
120 g saulē kaltētu tomātu olīveļļā,
100 g lobīto ķirbju sēklas,
1 daiviņa ķiploka,
Sāls, pipari pēc garšas,
Nedaudz citrona sulas.

2.VARIANTS

“Krippu” krekeri ( garša pēc izvēles);
100 g  pieneņu lapu,
100 g. parmezāna siera,
120 g. valriekstu,
120 ml. olīveļļas,
1 daiviņa ķiploka,
Sāls, pipari pēc garšas,
Nedaudz citrona sulas.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas liek blenderī (der arī rokas blenderis) un blenderē kamēr iegūst viendabīgu biezu masu. 

 

 

Receptes piedāvā šefpavārs Māris Pravains, kulinārijas studija CULINARIUM .