Mūsu draugs Laura Grēviņa / Viens + Viens šodien Tev pusdienās piedāvā puķkāpostu un pupiņu biezzupu.
Recepte te!
 

Sastāvdaļas (4 personām) :⁣

1 mazs baltais sīpols, sakapāts⁣
2 ķiploka daiviņas, sakapātas⁣
1 puķkāposts, sagriezts gabalos (izmantoju visu puķkāpostu, arī kātu)⁣
2 kartupeļi, sagriezti gabaliņos⁣
1 iepakojums / 400 g baltās konservētās cannellini pupiņas⁣
30 g Čedaras vai Parmas siers⁣
600 ml dārzeņu buljona⁣
sāls pēc garšas⁣
1/4 tēj.k. malts kumīns⁣

Pagatavošana :⁣

1. Katlā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu ar ķiploku un sāli 2 min.⁣
2. Pievieno puķkāpostu, kartupeli un verdošu buljonu. Vāri 10 min.⁣
3. Visu liec blenderī kopā ar pupiņām, sieru un kumīnu. Sablendē.⁣

P.s. Laura: "Es pasniedzu zupu ar no vakardienas pāri palikušo vārīto kvinoju. Droši var papildināt ar citiem ātri pagatavojamiem graudaugiem, piemēram, kuskusu."⁣


⁣Lai vienmēr gardas pusdienas!

 

Receptes un bildes autore: Laura Grēviņa