Mūsu draugs Laura Grēviņa (Viens + Viens) dalās ar savu vakariņu ideju, varbūt noder arī Tev!

ŠĶELTO ZIRŅU SAUTĒJUMS⁣

Pirms gatavošanas zirņus iemērc ūdenī vismaz uz 6h, jo tad ēdiena pagatavošanas process būs daudz ātrāks!⁣

Sastāvdaļas :⁣

1/2 baltais sīpols, sakapāts⁣
1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi⁣
1 selerijas kāts, sīki sakapāts⁣
200 g šķeltie zirņi⁣
600 ml dārzeņu buljona⁣
1 saldais kartupelis, sagriezts mazos kubiņos⁣
1/4 tējkarote malts kumīns⁣
1 bundža kokospiens⁣
sāls pēc garšas⁣

Pagatavošana :⁣

1. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu, ķiploku un seleriju kopā ar sāli uz vidējas uguns 5 min.⁣
2. Pievieno zirņus, apcep 2 min.⁣
3. Pielej buljonu. Zirņus sautē 10 minūtes.⁣
4. Pievieno saldo kartupeli un kumīnu. Visu sautē vēl 10 minūtes.⁣
5. Pievieno kokospienu. Visu sautē vēl 5 minūtes.⁣
6. Pagaršo, vai zirņi un kartupelis ir gatavs, un vai nepieciešams vēl pievienot sāli. Ja nepieciešams, pasautē vēl 5 minūtes, bet ja viss ir gatavs – atliek tikai ēst!⁣

Ja vēlies, pievieno katrai porcijai rīvētu Parmas sieru.⁣
 

 

Receptes un bildes autore: Laura Grēviņa